Novitalle uudet toimitilat Mestaritaloon

Etusivu / Yleinen / Novitalle uudet toimitilat Mestaritaloon

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Novita sai alkunsa lähes 90 vuotta sitten kun Novitan perustaja Ernst Gylfe lähti toteuttamaan unelmaansa päästä valmistamaan entistä hienompia käsityölankoja suomalaisille. Siksi hän lähti 50-vuotiaana Englantiin opiskelemaan pitkäkuituisen kampalangan valmistusta Bradfordiin, joka tunnetaan Eurooppalaisen lanka- ja tekstiiliteollisuuden synnyin kotina. Palattuaan Suomeen hän perusti Helsingin Villakehräämö Oy:n ja aloitti langankehruun silloisen Merikaapelihallin tiloissa vuonna 1928. Sittemmin toimintaa on ollut Lauttasaaressa ja Kouvolassa. 1.1.2019 alkaen Novitan Lauttasaaren pääkonttori muuttaa Helsingin kantakaupunkiin, Novitan syntysijoille, entisen merikaapelitehtaan naapuriin Mestaritaloon, joka tunnettiin aina 1960 luvulle saakka Fazerin makeistehtaana. Novitan toimitilahankinnassa avustajana toimi Senaatin Notariaatti Oy.  www.novitaknits.com