Miljoona neliömetriä tyhjillään pk-seudun toimistoissa

Etusivu / Referenssejä / Miljoona neliömetriä tyhjillään pk-seudun toimistoissa

Pääkaupunkiseudulla oli viime vuonna toimistotilaa tyhjillään enemmän kuin koskaan eli yli miljoona neliömetriä. Catella ennakoi, että tyhjän toimistotilan määrä vain kasvaa tänä vuonna. Pääkaupunkiseudulla toimistotilan vajaakäyttöaste oli viime vuonna jo 12,5 prosenttia.

– Kyse ei ole vain huonosta taloustilanteesta, vaan myös rakenteellisesta muutoksesta. Tällä hetkellä ajatellaan, ettei kaikille toimistossa työskenteleville tule työpistettä, vaan jokainen ottaa vapaana olevan työpisteen, Catella Propertyn Hakala sanoo.

Tätä huonompi tilanne on Suomen suurista keskuksista vain Oulussa, jossa toimistojen vajaakäyttöaste oli viime vuonna 12,8 prosenttia.